Me konferencë muzikore PIN  dhe shoukejs, në  Qendrën Kulturore Rinore (QKR) në Shkup, sot fillon edicioni i 21-të i Taksiratit, ditë kushtuar  kulturës dhe artit.

Në kinemanë Frosina, sonte do të mbahet paneli i titulluar “Më genje!”, në të cilin do të diskutohet me kryetarin e Shkupit, Petre Shilegov, dhe me përfaqësues së sektorit kulturor:  Vasil Gjuroski, Teodora Vasileviq, Kostadin Shurbanovski, Simona Dimkovska dhe Nebojsha Viliq.

Në mbrëmje do të performojnë xhaz-pianistja çeke Bara Zmekova, artisti serb Marko Lius dhe kulti Borgjezia të Lubjanës. të cilët do të performojnë në sallën Densing.

Në suaza të festivalit do të mbahen mbi 30 koncerte falas të grupeve  të 13 shteteve.