Qeveria vendosi të enjten për një karantin 80-orësh për qytetin e Shkupit dhe disa komuna të tjera në Maqedoni. Ky vendim drakonian u mor pasi Maqedonia prej ditësh po përjetonte një normë jashtëzakonisht të lartë të pacientëve të rinj, përkundër faktit se autoritetet sigurojnë që situata po stabilizohet dhe nën kontroll.

Me sa duket, ndalimi i lëvizjes zbatohej vetëm për njerëzit “e zakonshëm”, ndërsa zyrtarë të lartë të qeverisë u vunë re në vendet turistike në të gjithë vendin ku masat kufizuese ishin më të buta.

Disa pasi votuan për mbylljen e banorëve të Shkupit, gjithashtu shmangën karantinin 80-orësh dhe kaloi tre ditë në shtëpinë e saj të fundjavës në Mavrovo, raportoi Infomax.

Ndërsa banorët e Shkupit janë mbyllur në shtëpitë e tyre, disa në 30 metra katrorë, Shekerinska dhe Shilegov gëzojne vilën e Mavrovos.

Charles Boycott@JohnnyParka

Шекеринска гласаше за карантин во Скопје, додека таа ужива во вилата на Маврово скопјани се мрцварат у 30 квадрати…епа нема правда, нема мир…

80 people are talking about this