Një informacion i rëndësishëm vjen rreth kryeministrit shqiptar ,kërkesë maksimaliste e BDI-së në zgjedhjet e 15 korrikut që për partinë shqiptare ishte edhe një fitore e rradhës në kampin shqiptar.

Burime të ShkurtShqip bëjnë të ditur se partia maqedonase VMRO-DPMNE e Hristijan Mickovskit i ka thënë PO kryeministrit shqiptar.
Informacionet flasin se në një marrëveshje të tillë VMRO është pajtuar me partinë e Ahmetit që dy vite ti jepet kryeministri BDI-së dhe dy VMRO-DPMNE-së.