Fëmijët e Lagjes Seravë tanimë kanë edhe një kënd modern ku do të mund të argëtohen vetëm ata siç dijnë – pa brenga dhe me shumë hare.

Ekipet tona komunale kanë modernizuar dhe rinovuar tërësisht këndin e lojërave për fëmijë në kryqëzimin e rrugëve 📍”Ahmet Hajdari” dhe 📍”Serava”. Ky kënd tanimë është me:

✅Lojëra të reja

✅Dysheme të re prej gome

✅Rrethojë të re

Dhe gjithë ky modernizim nënkupton fëmijë mē të sigurt dhe më të hareshëm.

Vazhdojmë edhe me lagje të tjera të Komunës që duam♥️.
—————————————————————-

✅Уште едно модерно игралиште за деца во населбата Серава

Децата од населбата Серава сега имаат уште едно модерно катче, каде што тие можат да се забавуваат без грижи и со многу радост.

Нашите општински екипи целосно го модернизираа и реновираа детското игралиште на раскрсницата од улиците 📍“Ахмет Хајдари” и 📍“Серава“. Овој детски агол е веќе со:

✅Нови реквизити

✅Нов гумен под

✅Нова ограда

Оваа модернизација е со цел да имаме побезбедни и посреќни деца.

Продолжуваме со другите населби во нашата Општината што ја сакаме.♥️