Tragjedia e cila ndodhi në Shqipëri menjëherë senzibilizoi solidaritetin mbarëkombëtarë, si gjithmon ndër të parët kompania Ecolog International nga Tetova dhe filantropi shqiptar Lazim Destani, më një organizim të shpejtë dërguan ndihmat e para në rajonet e goditura nga termeti katastrofal. Gjatë ditës së djeshmë për në Durrës u nis konvoji i parë i kësaj kompanie me ndihma për personat të cilat janë të goditur nga terrmeti në këtë pjesë të Shqipërisë.
Pas mesnate, nga Tetova jane nisur 3 kamione 12 tonesh dhe nje furgon, qe pritet te mberrijne rreth ores 10.00 ne Durres, per t’ju dorezuar Shtabit te Emergjencave Civile.
Sipas asaj që infomrojnë nga kjo kompani kjo është vetëm ndihma fillestare dhe kjo ndihmë do të vazhdojë në koordinim me institucionet shqipëtare bazuar në nevojat emergjente.