Sot u bënë 30 ditë nga shpallja e Dibrës dhe qendrës së zhupës si regjion të krizës, për të cilën gjë sot në mbledhjen e shtabit operativ kishte edhe përfaqësues të ministrisë së shëndetësisë, I cili kishte ardhur për të marë mendim rreth situarës me virusin Covit 19.

Nga qeveria kërkohet lirimi i kamionëve transportues dhe të dibranëve që punojnë në qytetet e tjera të vendit.

Kryqi I Kuq I dibrës për orën policore më të gjatë 56 orëshe është vënë në shërbim të personave në nevojë me shërbime Onllajn

Shkelje të orës policore nuk ka patur ndërkaq si masë preventivë vazhdon edhe denzifektimi I tërësishëm I qytetit, ndërsa dibranët janë në pritje të vendimit të qeverisë për shqyrtimin e masës “regjion i krizës” janë në pritshmëri të ndonjë lehtësim në lëvizje të lirë.