Një nga agjencionet më të famshme në Shtetet e Bashkuara, DBC Danube konsulton biznesin (Mc Laughlin), që është ndër të tjera, pjesë e ekipit kërkimor për opinionin dhe marrëdhëniet me publikun e presidentit amerikan Donald Trump, publikon një anketë më e madhe e njohur deri më tani me gati 6.000 të anketuar për zgjedhjet në Maqedoninë e Veriut.

Anketa është zhvilluar në Qershor, muajin e kaluar, veçmas për secilën zonë zgjedhore që e bën atë më të saktën nga të gjitha sondazhet e publikuara aktualisht në vend.

Ne ju sjellim rezultatet e sondazhit pasi ato janë origjinale. Në 5 nga 6 zonat elektorale, VMRO udhëheq dhe do të arrijë fitore bindëse ndaj koalicionit LSDM-Besa. Rezultati përfundimtar do të ishte të paktën 8 deputet ose më shumë avantazh për VMRO dhe mundësinë për Mickoski që të zgjedh nëse do të formojë një qeveri koalicioni me Aleancën e Selës apo BDI-në e Ali Ahmetit.

Këto ishin rezultatet e këtij sondazhi amerikan sipas zonave zgjedhore dhe këtu janë rezultatet e mbështetura në përgjithësi nga palët.