Alternativa sonte ka themeluar dhe zgjedhur forumet rinore të partisë së saj në degën e Likovës dhe Studenicanit derisa të pranishëm në këto organizime kanë qenë edhe funksionarë të lartë partiak.

Me një lutje për solidaritet sa më masovik për vëllezërit tonë ne Shqipëri, sonte edhe Likova themeloi degën e Forumit Rinor të AlternAtivA-s. Zoti qoftë me shqiptarët dhe ata që poashtu janë në shërbim të shqiptarëve.

Forumi Rinor i AlternAtivA-s u zgjerua edhe me degën e Studentiçanit.
Urime kryetarit të sapozgjedhur Adnan Islami, urime rinia e komunës së Studeniçanit.