Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, z. Ali Ahmeti, sonte në intervistën e dhënë për televizionin Klan të Maqedonisë është pyetur edhe për pretendimet e opozitës për prirje marksiste leniniste në UCK dhe në BDI.

“Nuk dua të shprehëm kështu, por na marrshin pleshtat, le të maten me punë, le të maten me proekte. Skanë punë tjetër, merren me gjëra të tilla. Cfar ka bë keq BDIja? Merren me shpifje. ore, BDI ka ndryshuar historinë e këtij vendi, nuk fiton rastësisht BDIja, njerëzit vlerësojnë të bëmat tona, kush solli flamurin, gjuhën, lirinë, barazinë, universitetet. Kush e rilindi këtë komb këtu, BDI dhe UCK e bënë ndryshimin. Mos merren me shpifje e gjera të tilla. Matuni me punë dhe me ndihmo kur ta thuash të vërtetën. Gjithë ditën e lume shpifje, shpifje, shpifje, urrejtje urrejtje, urrejte. Pse më urreni? Cfar të keqe bëra unë e bashkëpunëtorët e mi? Ka ende punë, por krahasoni punët qe jane bë.” tha Ahmeti. 

‘Një policë ka derdhur një pazar. Rastet që kanë ndodhur duhet të hetohen ndërkombëtarisht. Kam folur edhe me Amerikën. Ata i kanë sygjeruar FBI që të kycet, por nuk ia imponojnë dot. OSBE po i ndjek këto raste. Cfar janë këto shpifje. Le të ballafaqohen me OSBE.” tha Ahmeti.