Mc Donald rrjeti i restoranteve për ushqim të shpejtë vite më parë posedonte shtatë restorante në të gjithë vendin, shumica e tyre ishin në Shkup dhe njëri në Tetovë. Mirëpo në vitin 2013 ky rrjet u mbyll për shkak se menaxherët e këtij brendi të njohur botëror për ushqim të shpejtë e humbën licencën, njofton Alsat.

Arsyet për mbylljen e tyre nuk janë edhe sot të qarta mirëpo dihet që në mesin e vendeve që nuk lejohet hapja e këtyre restoranteve e që është i popullarizuar në mbarë botën bën pjesë edhe Maqedonia.

Restoranti i parë Mc Donalds në MAqedoninë e Veriut ishte hapur pikërisht më 9 shtator të vitit 1997, dhe funksionoi deri në vitin 2013 plot 16 vjet.

Pas kesaj Afrim Gashi premtoi qe nese zgjedhjet do ti fiton ai me cdo kusht do ta hap