Ministri i arsimit dhe shkencës Arbër Ademi njofton se në mbledhjen e sotme, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi një sërë masash në arsim me të cilat sigurojmë funksionimin pa pengesë të sistemit edukativo-arsimor.

👉Anulohet matura shtetërore, matura shkollore dhe provimi përfundimtarë për këtë vit shkollor!

👉Nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme nuk do të kthehen në bankat shkollore deri në fund të vitit shkollor!

👉Viti shkollor aktual deri në përfundim do të vazhdojë të realizohet nga distanca, respektivisht nga shtëpia!

👉Regjistrimi i nxënësve në klasë të parë për vitin shkollorë 2020/2021 do të realizohet në Qershor!

👉Rregullohen regjistrimet në institucionet e arsimit të lartë.

➡️ Për më shumë detaje lidhur me masat në arsim na ndiqni në konferencën për shtyp që do të mbahet në orën 16:00!