Pas përfundimit të realizimit trajnim për 170 anëtarë të strukturave në kuadër të Degës së Çairit ë përgatitjeve për fushatën zgjedhore të zgjedhjeve parlamentare të vitit 2020, Bashkimi Demokratik për Integrim në bashkëpunim me Institutin Amerikan NDI po ndërtojmë gjeneratat e ardhshne të një BDI moderne, inovative, inkluzive, kompatibile dhe të përputhshme me të sotmën dhe të nesërmen, një BDI ashtu si e do ti, konzistente, realizuese, këmbëngulëse, fitimtare dhe vendimtare.

Qëllimi i trajnimit është të stimulohet shërbimi organizativ i strukturave të subjektit politik në dobi të qytetarëve, si dhe të përvetësohen mekanizma të reja demokratike për perceptimin objektiv të kërkesave dhe nevojave të vazhdueshme të qytetarëve.

”A po mer politkika një kahje pozitive dhe të frytshme në Degën e Çairit falë kryetarit të degës izet Mexhiti që po jep maksimumin që gjeneratat e reja të kanë një të ardhme më të mirë dhe të frytshme,