Para zgjedhjeve, Benjamin Gantz (lider i koalicionit ‘Blue and White’) u zotua të formojë një qeveri që nuk do të përfshijë Benjamin Netanyahun (liderin e Likud).

Pas zgjedhjeve në Knesset filluan negociatat për formimin e qeverisë, e në te u përfshin #Likud dhe #BlueAndWhite, të cilat aritën marrëvjeshjen e koalicionit.

Marrëveshja do të jetë që të dy palët të ndajnë pushtetin, dhe Gantz dhe Netanyahu si #kryeministër me rotacion qeverisës.

Shqarim:
Parlamenti izraelit Knesset i ka 120 deputet.
Koalicioni qeverisës u bë me 72 deputet.
’Blue and White’ me lider Benjamin Gantz i ka 14 deputet.

Ps: Për më shumë lexo për politikën dhe qeverinë e Izraelit.

#Israel #Ireland #NorthMacedonia
#RotationGovernment

Nga Hakim Suma