Presidenti Erdogan ka njoftuar për numrin e personave që ishin prezent në hapjen e xhamisë Ajasofja

Në fjalimin e tij Erdogan ka falënderuar të gjithë kontribuesit për këtë rihajpe historike duke treguar rëndësinë e kësaj xhamie

”Hapj e Ajasofjës pas një përpjekje të madhe ishte shumë e rëndësishme për sa i përket dëshirës së kombit tonë për dekada. 350 mijë njerëzit që sapo kam marrë si numër zyrtare kanë marrë pjesë në fajlen e namazit të Xhumasë. Kjo është shumë, shumë e rëndësishme. Pas kësaj, ka punime restaurimi të Ministrisë sonë të Kulturës dhe Turizmit brenda dhe jashtë. Ne Ajasofjën do të bëjmë në një strukturë shumë më kuptimplote. Falënderoj të gjithë vëllezërit e mi që kanë kontribuar në qëndrimin e paraqitur nga gjyqësori dhe qëndrimin që kemi paraqitur si President i Republikës, shpresojmë të vazhdojnë me këtë unitet ” tha Erdogan. /Gazetaere