Ballina 2021 February

Arkiva Mujore February 2021

Prej nesër fillon faza e parë e regjistrimit të popullsisë. E para do të regjistrohet diaspora, të punësuarit në përfaqësitë diplomatike dhe konsullore dhe familjet e tyre, pjesëtarët e armatës jashtë vendit, të burgosurit dhe të pastrehët. TV21 kontaktoi me disa përfaqësues të shoqatave në disasporë, se a kanë informacione...
Deputeti Abdullah Saliu nga Aleanca për Shqiptarët kishte një debat të ashpër me rojet kufitare në vendkalimin kufitar Bllacë, natën e kaluar rreth orës 18:30. Në hyrje të vendit, deputeti nuk donte të priste në radhë të automjeteve, duke u ngjitur në trotuar me veturën e tij Volkswagen Passat. Ai...
Me përkushtim dhe punë në edukimin e hershëm të fëmijëve tanë, që të kemi fëmijë të lumtur dhe shoqëri të shëndoshë në të ardhmen! Duke pasur parasyshë kërkesat e shumta për regjistrimin e fëmijëve në çerdhet e komunës së Sarajit, pas përfundimit të të gjitha procedurave u vendos që prej...
Shtëpia botuese “Shkupi” sot i bëri thirrje ministres së Kulturës Irena Stefoska që në përputhje me programin e tyre aplikues botues LETËRSI E SHPËRBLYER BOTËRORE 2021, që ka 10 libra të përkthyer nga gjuhë të huaja në shqip, Aplikimin për katër panaire ndërkombëtare të librave (Frankfurt, Stamboll, Sofje dhe...
Zv. Drejtor në DAP, Abdul-Selam Selami informon se në platformën elektronike është i disponueshëm formulari për punëdhënësit që kanë shfrytëzuar të drejtën e subvencionimit për pagesë të kontributeve nga sigurimi i obligueshëm social. “?Është vendosur formulari DD-GDVP/BV-SPZSO në platformën elektronike E-tatime, të cilin punëdhënësit të cilët kanë shfrytëzuar të drejtën...
Përfundoi rekonstruimi i tërësishëm i objektit "Lule" të kopshtit për fëmijë "Fidani" Kryetari i Komunës së Çairit Visar Ganiu bashkë me atasheun ushtarak nënkolonelin z. Erik Gustafson dhe drejtoreshën e kopshtit për fëmijë “Fidani” znj. Gzime Bakiu shënuan përfundimin e procesit të punës për rekonstruimin e tërësishëm të objektit “Lule” nga...
U lirua nga burgu dhe nga akuzat për terrorizëm, por nuk mundi të gëzohej siç dëshironte, pasi të akuzuarit e tjerë të Monstrës u dënuan me burg. Pas pesë vitesh qëndrim në burg i pafajshëm, Sami Luta, është i vetmi nga të akuzuarit e Monstrës që sot u lirua...
Sasho Mijallkov edhe pse u paraqit i vetëm dhe pa shoqërim të policisë kjo për kryeministrin Zaev dëshmon institucionet e vendit treguan kapacitet e tyre duke mbyllur të gjitha rrugët për arratinë e Mijallkovit. Në një konferencë për shtyp të mbajtur para pak çastesh para qeverisë së bashku me ministrin...
Familjarët e të akuzuarve për rastin “Monstra” kanë shprehur pakënaqësi ndaj vendimit të sotëm të gjykatës. Përfaqësuesi i familjarëve, Bedri Ajdari ka paralajmëruar se do të organizojnë protesta në kërkim të drejtësisë. Paralajmëroj protesta dhe e ftoj kreun e shtetit të cilët kanë qenë nëpër protesta në revolucionin laraman, të...
Lidhja Demokrate e Kosovës (LDK) në zgjedhjet e 14 shkurtit, pa u numëruar ende votat e ardhura me postë, ka marrë 103.507 vota, apo 13% të votave në total, prej të cilave ka siguruar 15 ulëse në Kuvend. Express merr vesh emrat e 14 deputetëve të LDK-së që kanë siguruar...