Ballina 2021 January

Arkiva Mujore January 2021

Qeveria miratoi disa vendime për emërimin e drejtorëve të institucioneve publike dhe anëtarëve të këshillave drejtues Në seancën e sotme Qeveria i pranoi propozim vendimet e Komisionit qeveritar për emërime dhe janë marrë disa vendime. Ndërsa vendimet për emërime janë si më poshtë: Aleksandar Cuculoski, të shkarkohet nga detyra ushtrues i...
Për shkak të ndërhyrjeve teknike në rrjetin e shpërndarjes së energjisë elektrike, nesër do të mbeten pa energji elektrike disa nga shfrytëzuesit e komunave Karposh dhe Saraj. Siç informojnë nga QRMK Shkup, pa energji elektrike nesër nga ora 08:00 deri në orën 10:00 do të mbesin shfrytëzuesit nga bul. “Aradhat...
Visar Ganiu, kryetar i komunës së Çairit Në takimin e sotëm të punës që e realizova me z. Nehat Curri, profesorin e nderuar të arsimit muzikor në shkollës fillore “Imri Elezi” u dakorduam që të realizojmë projektin e përbashkët për krijimin e himnit të shkollës me tekst që i kushtohet...
 Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut e vazhdoi mbledhjen e 32-të, por për shkak të numrit të pamjaftueshëm të deputetëve, votimi për ligjet do të caktohet plotësisht. Në mbledhje ka 48 pika, ndërsa të tjera për t’u shqyrtuar janë 47 pasi që dhe u zgjodh Avokati i popullit. Kuvendi...
Për shkak të reshjeve intensive të borës, është vendosur ndalesë për lëvizjen e makinave të rënda në rrugën Tetovë-Kodra e Diellit. NP “Rrugët e Maqedonisë” rekomandon përdorim të detyrueshëm të pajisjeve dimërore në makinat e lehta dhe autobusëve në këtë drejtim rrugor. Komunikacioni në rrugët tjera shtetërore zhvillohet nëpër rrugë të...
TV21 sot pyeti deputetin Mexhiti nëse vërtetë ka bërë lapsus? Mexhiti me përgjigje: “Nuk është lapsus. Përgjigjen duhet ta jep z.Grubi me qe ai e promovoi marrëveshjen kinse historike. Poshtu na tregon edhe si do duket BDI në 20 vitet e ardhshme. D.m.th. ai i din te gjitha”, deklaroi Izet...
Dy autoambulanca të donuara nga Komuna e Çairit, nga sot do të përforcojnë kapacitetet e intervenimeve të Shtëpisë së Shëndetit -Shkup Bashkë me kryetarin e këshillit të komunës z. Zahir Bekteshi mirëpritëm ministrin e shëndetësisë z. Venko Filipçe, zëvendës ministrin z. Ilir Hasani dhe drejtorin për çështje ekonomike të Shtëpisë...
Të dashur nxënës! Të nderuar mësimdhënës! Dija është vetmja gjë që do të ndriçojë rrugën tonë kah ardhmëria e sigurtë e përparimit, prandaj me rastin e fillimin të gjysëmvjetorit të dytë të vitit shkollor, ju dëshiroj në rradhë të parë shëndet dhe kontinuitet të mbarë në arritjen e qëllimeve madhore për...
Me kërkesë të banorëve në rrugën “Nikolla Grçeto” në Fushë Tophanë, komuna e Çairit do të krijojë vend të ri parkimi në këtë zonë. Kjo hapësirë parkimi nuk është e para dhe e vetmja, pasi me kërkesë të qytetarëve në Çair janë krijuar vende të reja parkimi veçanërisht me kërkesë...
Pas disa spekulimeve online, se koordinatori i grupit parlamentar i BDI-së, Izet Mexhiti, po kalon në një parti tjetër poltike, ka reaguar deputeti duke i hedhur poshtë këto zëra. “Ju informoj se unë aktivitetin dhe karrierën politike e kam ndërtuar me BDI që nga viti 2002 dhe synimin për BDI...