Ballina 2020 April

Arkiva Mujore April 2020

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, i është përgjigjur letrës së ish Sekretarit të përgjithshëm të NATO, Lord Xhorxh Robertson, i cili kishte uruar ditë më parë Ahmetin për anëtarësimin e vendit në NATO dhe hapjen e negociatave për anëtarësim në Bashkimin Europian. Në vijim, letra e plotë e Ahmetit drejtuar Lordit...
Kryeqyteti mban vendin e parë në listën e qyteteve me më shumë të infektuar me virus korona në vend. Shkupi dhe të gjithë komunat e tij kanë arritur shifrën prej 183 të të infektuarve, me 7 raste të reja vetëm në 24 orët e fundit. Kreu i Qytetit të...
Arabia Saudite u ka kërkuar myslimanëve, që planifikojnë të marrin pjesë në pelegrinazhin e Haxhit, të shtyjnë rezervimet e tyre për shkak të pandemisë me koronavirus. Ministri i Haxhit, Mohammed Banten ka thënë se Mbretëria Saudite është e shqetësuar për sigurinë e pelegrinëve dhe u ka bërë thirrje njerëzve “të...
Masat preventive për mbrojtje nga virusi Covid 19, Komuna e Çairit i vazhdon me procesin e dezinfektimit të hyrjeve të ndërtesave kolektive Ekipet e punës u shpërndanë sot në ndërtesat e lagjes Çair i Vjetër edhe atë në rrugët: Emin Duraku, Krste Asenov, Resenska, Vukovarska, Strumiçka, Dobri Daskallov, Arhiepiskop Dositej. Ky...
“Informatat nga terreni për mësimin online janë mjaft inkurajuese. Deri më tani nuk kemi pranuar informatë se në ndonjë shkollë fare nuk po organizohet mësim online. Ka sfida të caktuara me të cilat sistemi ynë arsimor po përballet edhe në rrethana normale, posaçërisht kur flasim për më të vegjlit...
Shërbimet e Komunës së Çairit për çdo ditë sigurohen që maskat mbrojtëse dhe mjetet për dezinfektim që u siguruan përmes donacionit të përfundojnë në duart e atyre që në këto rrethana kanë më së shumti për siguri higjienike në terrenin e punës. Në këtë aksion të shpërndarjes u përfshinë edhe...
Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Përkrahje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillimin Rural, Abdulselam Selami paralajmëron se së shpejti përfundojmë punimet për rrugën Koliçan i Epërm – Uji i Kuq në gjatësi prej 3 km. Projekti kap vlerën prej 15 milion denarë, mjete të siguruara nga Agjensioni për Përkrahje Financiare në Bujqësi...