Ballina 2020 March

Arkiva Mujore March 2020

Mullinjtë në Tetovë nuk kanë mungesë të grurit dhe miellit. Kështu thonë nga dy fabrikat për përpunimin e të miellit, G8 dhe Vita Mill. Sipas tyre, çmimet e miellit në Maqedoni nuk varen nga fabrikat, por nga çmimi i grurit në treg , ndërsa thonë se Maqedoni ka kapacitete...
Arben Zyberi, drejtor i Qendrës së Shëndetit Publik në Shkup, thotë se qytetarët nuk duhet të hezitojnë të pranojnë faktin se janë të infektuar, pasi sëmundja nuk është turp. Sipas tij, në Maqedoni ka pasur persona të infektuar edhe para muajit shkurt, mirëpo thotë se më shumë gjasë për të...
Ish deputeti i Dollnenit, që reagoi i pari ndaj propozimit të Zoran Zaevit për zvogëlim të rrogave të administratës publike, Musa Ibrahimi, rrogën e tij si zëvendës drejtor në Drejtorinë e Kadastrës, e ka ofruar për një familje në nevojë nga Dibra. Ai ka reaguar në një postim të...
Mbështetje financiare për kompanitë e sektorit privat për pagesën e pagave për të punësuarit në vlerë të pagës minimale prej 14.500 denarë për prillin dhe majin dhe 50 për qind subvencionim të kontributeve për pagë janë një pjesë e pakos së dytë të masave të cilat sot i prezantoi...
Në përputhje me rekomandimet e shtabit të emergjencës të Komunës së Çairit, nesër (01.04.2020 – E Mërkurë) me fillim në ora 12:00 do të fillohet me procesin e dezinfektimit të hyrjeve të banesave kolektive në territorin e Çairit. Në kumtesën e komunës, thuhet se procesi do të fillojë nga ndërtesat...
Ky projekt filloj në mënyrë vullnetare nga dy inxhinier të informatikës Enes Ismaili dhe Egzon Ramadani i cili njëherit është edhe profesor në shkollën e mesme profesionale “8 Shtatori”. Për shkak të situatës nga virusi Covid-19 u shpall gjendje e jashtëzakonshme në Republikën e Maqedonisë së Veriut, e cila rezultoi...
Shkurtshqip mëson se Qeveria e Republikës së Maqedonisë Veriore ka vendosur që të ulen pagat e funksionarëve, ndërsa pagat e adminstratorëve nuk do të preken. Kryeministri Zaev fillimisht propozoi që të ulen pagat e funksionarëve, ministrave dhe administratës, mirëpo ky propozim hasi kundërshtime nga BDI dhe VMRO. BDI propozoi që pagat...
Nga:Alberie Xhemaili Studente e Komunikimit Ndërkombtar                            Nga gjeneza e historisë së egzistimit dhe vetëdijes së njeriut  janë zhvilluar ngjarje të fuqishme botërore duke krijuar shteg për konfrontimin  dhe pozicionimin e shteteve në  superfuqi,  si dhe duke ndërtuar  dhe...
Testimi për koronavirusin prej sot në Shkup do të bëhet në Poliklinikën e Çairit, ndërsa deri në fund të javës edhe në Poliklinikën “Mlin Ballkan”. Edhe dy pika do të hapen në qytetet tjera të vendit. Sistemi i caktimit në pikat e reja, që janë plotësim i 14 aktuale, do...
Lajm i madh! 1000 pako gati për Maqedoninë e Veriut Nga nesër fillon shpërndarja e pakove ushqimore në shumë komuna të Maqedonisë së Veriut Te gjitha pakot do te dhurohen ne komuna dhe komunat e bëjnë shpërndarjen neper familjet nevojtare Komunat që do të dërgohen pakot janë: Shkup – Çair 100 pako Shkup – Saraj...